Pacientul este pus sa pedaleze pe o bicicleta, sa mearga pe un covor rulant, viteza creste progresiv, panta se mareste si se inregistreaza tensiunea si parametrii inimii in regim de efort sporit pas cu pas. Omului i se streseaza inima voit pentru ca
Pacientul este pus sa pedaleze pe o bicicleta, sa mearga pe un covor rulant, viteza creste progresiv, panta se mareste si se inregistreaza tensiunea si parametrii inimii in regim de efort sporit pas cu pas. Omului i se streseaza inima voit pentru ca ea sa dea semne ale capacitatii ei. Se foloseste in aceasta investigatie o formula, din cifra de 220 se scade varsta si rezultatul acestei scaderi se compara cu frecventa inimii pacientului pus sa faca efort fizic. Daca frecventa batailor inimii cu pricina nu ajunge la rezultatul operatiunii de scadere din formula, se intampla ceva cu inima testata, o afectiune limiteaza frecventa inimii investigate. In timpul efortului facut pe bicicleta sau pe covorul rulant, omul incepe sa se vaite ca oboseste, ca il dor picioarele, ca-i apare o durere in piept, de exemplu, la 120 de batai pe minut apar modificari si pe EKG. Cardiologii pun in aceasta situatie diagnosticul de boala coronariana, de stenozare a vaselor mici de la suprafata inimii.
Se stie ca printre metodele de terapie dupa infarct se afla si exercitiile de recuperare. Investigatie de efort fizic se face omului convalescent dupa infarct pentru a vedea pana unde se poate inainta cu gimnastica recuperatorie. Daca la aparat pulsul urca pana la 120, de exemplu, exercitiile de gimnastica trebuie sa mearga pana ce bataile inimii ating un prag inferior, de 100-110 batai pe minut.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.