Lena Engenharia e Construçoes SA, cea mai mare firma de constructii a Grupului portughez Lena, a semnat, pe 29 martie, un contract de concesiune a unei autostrazi, impreuna cu Guvernul bulgar, costul proiectului fiind estimat la 800 milioane de euro
Lena Engenharia e Construçoes SA, cea mai mare firma de constructii a Grupului portughez Lena, a semnat, pe 29 martie, un contract de concesiune a unei autostrazi, impreuna cu Guvernul bulgar, costul proiectului fiind estimat la 800 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei, citat de agentia Rompres.
Lucrarea face parte dintr-o importanta axa paneuropeana, trecand prin capitala bulgara, Sofia, si finalizandu-se in portul Burgas, la Marea Neagra. Firma responsabila pentru construire si concesiune este Trakiya Motorway SA, formata din trei societati portugheze (MSF, Lena Construçoes si Somague) si alte trei firme bulgaresti. Aceasta va fi prima autostrada cu sisteme de taxare din Bulgaria.
In Romania, Grupul Lena a inceput investitiile in iunie 2004, prin achizitia actiunilor majoritare ale unei firme din Bucuresti, infiintand firma Lean Eurometal Construct SRL.
Directorul de investitii pentru piata est-europeana, Amilcar Guerreiro, prevede un plan de investitii de sapte milioane de euro pentru urmatorii trei ani, pe piata de constructii si lucrari publice. Grupul Lena activeaza in mai multe domenii de activitate, precum constructii, mediu, industrie, imobiliare, gaze naturale, servicii, automobile, comunicare sociala si investitii internationale, fiind prezent in Europa de Est, America de Sud si Africa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.