Funeraliile printului Rainier, care a decedat miercuri dimineata, din cauza unor complicatii pulmonare, vor avea loc vineri, 15 aprilie, a anuntat, intr-un comunicat, Ministerul de Stat al Principatului de Monaco, transmite AFP, citata de Mediafax. "
Funeraliile printului Rainier, care a decedat miercuri dimineata, din cauza unor complicatii pulmonare, vor avea loc vineri, 15 aprilie, a anuntat, intr-un comunicat, Ministerul de Stat al Principatului de Monaco, transmite AFP, citata de Mediafax. "Funeraliile solemne vor avea loc la Catedrala, vineri, 15 aprilie 2005, la ora 12.00", se arata in comunicatul ministerului, care precizeaza ca "numeroase personalitati cu rang inalt locale si din strainatate" sunt asteptate la ceremonia de inhumare. "Familia princiara si Casa Regala vor pastra un doliu de trei luni, care se va incheia la 6 iulie 2005. Pentru functionarii statului (...), doliul va tine o luna, incheindu-se la 6 mai 2005", se arata in comunicat. Capela palatului va fi amenajata in capela mortuara, unde va fi expus catafalcul defunctului. Oficialii vor avea acces luni, 11 aprilie, in timp ce monegascii si rezidentii se vor putea reculege marti, 12 aprilie, si miercuri, 13 aprilie 2005, intre orele 9.00-22.00 (10.00-23.00, ora Romaniei), precizeaza ministerul. "Organizatorii de spectacole si de alte manifestari publice sunt rugati sa se abtina de la orice activitate care nu respecta doliul national, in perioada cuprinsa intre data decesului Altetei Sale Serenisime Printul Rainier al III-lea si a doua zi dupa funeralii (...)", adauga comunicatul ministerului. Cazinourile au fost inchise, miercuri, pe o durata de 24 de ore de la anuntarea decesului. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.