Echipa demisionara de la cotidianul Adevarul, condusa de Cristian Tudor Popescu, Lelia Munteanu, Adrian Ursu, Bogdan Chirieac si Mircea Dinescu, a "prezentat" ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta in fata Casei Presei Libere, amanunte despre "Pr
Echipa demisionara de la cotidianul Adevarul, condusa de Cristian Tudor Popescu, Lelia Munteanu, Adrian Ursu, Bogdan Chirieac si Mircea Dinescu, a "prezentat" ieri, intr-o conferinta de presa sustinuta in fata Casei Presei Libere, amanunte despre "Prezent", noul ziar pe care il vor edita. Jurnalistii "Prezent"-ului" au pozat in fata ziaristilor pentru "o amintire de familie" chiar in fata Casei Presei Libere, "fostul si noul camin" al ziaristilor care au plecat de la Adevarul. Potrivit acestora, "Prezent" va fi un ziar national serios si va aparea pe piata imediat dupa Paste, intr-un tiraj initial de 100.000 de exemplare. Cotidianul va avea un format intermediar, intre broadsheet si tabloid, si va oscila intre 12-16 pagini, preponderent alb-negru.
Adrian Ursu, redactor sef adjunct al noului ziar, a explicat ca "Prezent" va fi primul ziar romanesc care va promova abonamentul inca din prima luna, dat fiind faptul ca mai multi cititori ai ziarului Adevarul si-au exprimat intentia de a se abona la noul cotidian.
Cristian Tudor Popescu, directorul si redactorul-sef al noului ziar, a declarat ca "Prezent" este un ziar cu "actionari romani pentru cetatenii romani" si se va deosebi de celelate publicatii prin calitate. "Este un ziar serios, o replica la tabloidizarea presei romanesti, plina de divertisment, baltata, o replica la ziarul-reteta", a spus Popescu la evenimentul pentru popularizarea viitoarei publicatii.
De asemenea, Popescu a subliniat ca "Prezent" va fi un "cotidian de informare si atitudine" care va incerca sa promoveze ancheta, reportajul, relatarea.
Titlul ales exprima conectarea directa la realitate, ideea de implicare "ca la scoala unde tot timpul esti "Prezent", dar si eliberarea de categorii ale absolutismului", a explicat Popescu. Adrian Ursu a dezvaluit ca un alt titlu avut in vedere a fost Momentul, insa marca fusese deja inregistrata.
Cristian Tudor Popescu este principalul actionar al noii publicatii, cu 32% din actiuni, urmat de Mircea Dinescu cu 20% si Lelia Munteanu, Adrian Ursu si Bogdan Chirieac cu cate 16%. Consiliul de Administratie este format din aceiasi membri, mai putin Mircea Dinescu. Bogdan Chirieac a spus ca a fost o decizie personala a lui Dinescu de a nu fi inclus in acest consiliu. Mircea Dinescu va fi senior editor si va semna cu regularitate in paginile ziarului un editorial.
Echipa noului ziar, alcatuita din peste 50 de jurnalisti, majoritatea demisionari de la Adevarul, se va intalni vineri pentru prima sedinta de redactie. (A.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.