Filmul are un impresionant palmares de premii. 7 Oscaruri (film, regie, scenariu adaptare, imagine, coloana muzicala, scenografie, sunet) si alte 4 nominalizari; 3 BAFTA (scenariu adaptare, imagine, sunet) plus 4 nominalizari; 3 Globuri de Aur (film,
Filmul are un impresionant palmares de premii. 7 Oscaruri (film, regie, scenariu adaptare, imagine, coloana muzicala, scenografie, sunet) si alte 4 nominalizari; 3 BAFTA (scenariu adaptare, imagine, sunet) plus 4 nominalizari; 3 Globuri de Aur (film, coloana muzicala, actor in rol secundar Klaus Maria Brandauer) si inca 3 nominalizari; distinctii din partea diverselor asociatii de critici de film din Statele Unite. Scenariul lui Kurt Luedtke este o compilare a cartii biografice "Out of Africa" si a altor scrieri de Isak Dinesen. Peisaje exotice si viata unei femei, incepand din 1914, cand Karen se casatoreste cu un colonist, Baronul Bror Blixen Finecke, nobil scapatat, si se stabileste la ferma acestuia din Africa, in scurt timp preluand fraiele gospodariei, pentru ca sotul nu e pasionat decat de bautura, pariuri si femei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.