Am asistat la "Casa Vernescu" din Bucuresti la lansarea unei carti neobisnuite: "Arestarea, procesul si moartea lui Iisus". Autorul, Haim Cohn, un judecator israelian, care a fost Procuror-Sef, ministru de Justitie si presedintele Tribunalului Suprem
Am asistat la "Casa Vernescu" din Bucuresti la lansarea unei carti neobisnuite: "Arestarea, procesul si moartea lui Iisus". Autorul, Haim Cohn, un judecator israelian, care a fost Procuror-Sef, ministru de Justitie si presedintele Tribunalului Suprem al Statului Israel, presedintele Universitatii Ebraice din Ierusalim, deci o somitate in lumea evreiasca, vrea sa convinga lumea crestina, ca evreii l-au iubit pe Iisus si ca Evangheliile i-au nedreptatit pe evreii antici, de aici se trag toate nenorocirile care s-au abatut asupra poporului evreu. A fost multa lume la lansarea cartii, senatorul Radu F. Alexandru, deputatul Carol Veiner, regizorii Radu Gabrea, Horea Popescu si Alexandru Hausvater, scriitorii Gh. Asztalos, Toma George Maiorescu, Aristide Buhoiu, Grisa Gherghei, profesorul universitar Alexandru Niculescu, oamenii de afaceri Benes Avital, presedintele "Eurombank", ing. Jack Cutisteanu, ziaristi si oameni de televizune, av. Constantin Visinescu, presedintele de onoare al Asociatiei de prietenie Romania-Israel, etc. Ziaristul Victor Roncea a creionat un portret al editorului Tesu Solomovici, cunoscut publicist si colegul sau de redactie. Vadit emotionat, Tesu Solomovici a evocat figura carturarului israelian Haim Cohn. Despre autor, editor si mai ales despre carte au vorbit avocatul Radu Catalin Datcu, scriitorii Sami Damian, Gheorghe Asztalos, regizorul Harry Eliad. Foarte interesanta interventia avocatului Radu Catalin Dancu in rolul unui posibil avocat, in acea teribila noapte de Paste, din sala de judecata a Sanhedrinului evreiesc si a palatului lui Pilatus din Pont. Totul pe fundalul muzicii pascale interpretate de orchestra Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti si a trubadurului evreu Gabriel Finkelstein -Mustata. Un eveniment editorial asupra caruia vom reveni. (I.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.