Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Teoctist, nu va mai participa azi la funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea, din cauza unei stari gripale care il impiedica sa se deplaseze la Vatican, informeaza Rompres. Potrivit Patriarhiei Romane, Teoctist a d
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Teoctist, nu va mai participa azi la funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea, din cauza unei stari gripale care il impiedica sa se deplaseze la Vatican, informeaza Rompres. Potrivit Patriarhiei Romane, Teoctist a desemnat trei episcopi romani sa reprezinte Biserica Ortodoxa Romana la ceremoniile funerare ale Suveanului Pontif, care au loc astazi la Vatican. Acestia sunt Mitropolitul Daniel al Moldovei si Bucovinei, Mitropolitul Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala, Episcopul vicar patriarhal Ciprian Campineanul si Episcopul vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala Siluan. Cei patru urmeaza sa transmita astazi cardinalului camerling Eduardo Martinez Somalo un mesaj de compasiune cu Biserica Romano-Catolica. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.