Mehmet Ali Agca, turcul care a incercat sa-l asasineze pe Suveranul Pontif in 1981, nu a fost autorizat sa paraseasca, temporar, inchisoarea din Istanbul, unde isi ispaseste pedeapsa, pentru a asista la funeraliile lui Ioan Paul al II-lea. Ministerul
Mehmet Ali Agca, turcul care a incercat sa-l asasineze pe Suveranul Pontif in 1981, nu a fost autorizat sa paraseasca, temporar, inchisoarea din Istanbul, unde isi ispaseste pedeapsa, pentru a asista la funeraliile lui Ioan Paul al II-lea. Ministerul Justitiei de la Ankara a refuzat solicitarea lui Mustafa Demirbag, avocatul atentatorului, privind acordarea unei "permisii" de patru zile, astfel incat clientul sau sa se poata deplasa la Roma, pentru a asista la funeraliile Sfantului Parinte. Intr-o scrisoare facuta publica luni, Ali Agca anunta ca poarta doliu in memoria Suveranului Pontif, pe care il considera "fratele sau spiritual".
Demirbag si-a vizitat, ieri, clientul, in penitenciar, si i-a remis o scrisoare oficiala in care sunt explicate motivele care stau la baza hotararii autoritatilor turce, noteaza site-ul Yahoo. Avocatul a afirmat ca Adnan Agca, fratele lui Ali Agca, are permisiunea de a se deplasa la Roma, pentru a fi prezent la funeralii. Pana ieri dupa-amiaza, Adnan nu putuse fi contactat pentru a confirma aceasta informatie. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.