In 1998, Mircea Pop, pe atunci director al Directiei Regionale de Drumuri Cluj, a fost acuzat de Curtea de Conturi de deturnarea a 17 miliarde de lei din fondul de calamitati. Dupa ce a lucrat o perioada in sectorul privat, Pop a devenit, in 2003, co
In 1998, Mircea Pop, pe atunci director al Directiei Regionale de Drumuri Cluj, a fost acuzat de Curtea de Conturi de deturnarea a 17 miliarde de lei din fondul de calamitati. Dupa ce a lucrat o perioada in sectorul privat, Pop a devenit, in 2003, consilier pe probleme tehnice in guvern, iar in iunie 2004 a fost numit director general adjunct la CNADNR.
Noua putere l-a ""uitat"" in acelasi fotoliu, Pop pastrandu-si functia chiar si in ciuda recentei demiteri a directorului general, Mihail Basulescu. El afirma insa ca nu este certat cu legea.
""Eu nu am decizie definitiva de la Curtea de Conturi, nu am nici un dosar penal si nu fac parte din nici un partid politic"", afirma Mircea Pop. Din declaratia sa de avere din noiembrie 2004 rezulta ca directorul general adjunct al CNADNR are un apartament de 192 de metri patrati, o casa de vacanta, un autoturism Mercedes si unul marca Peugeot, detine un cont de 48.000 de euro si are de recuperat creante de peste 10.000 de euro. Totodata, Pop este si actionar la Banca Transilvania, detinand, potrivit spuselor sale, mai putin de un procent din actiuni.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.