Mai multe zone din cinci judete ale tarii au fost inundate, in ultimele zile, de apele Dunarii.
In judetul Dolj, in zona Termo Calafat, drumul judetean Calafat-Bechet a fost ''acoperit'' de apa pe o suprafata de 70 de metri, iar in judetul Ca
Mai multe zone din cinci judete ale tarii au fost inundate, in ultimele zile, de apele Dunarii.
In judetul Dolj, in zona Termo Calafat, drumul judetean Calafat-Bechet a fost ''acoperit'' de apa pe o suprafata de 70 de metri, iar in judetul Calarasi au fost afectate 15 hectare de teren din incintele indiguite Unirea - Jegalia - Galdau, precum si 5 hectare din Greaca - Arges - Chirnigi. In orasul Corabia, din judetul Olt, au fost inundate 15 hectare de pasune, in timp ce in Teleorman a fost afectat un sfert de hectar cultivat cu grau. In Tulcea, digul Baltenii de Sus - Mahmudia a fost distrus in proportie de 75 la suta. Pe de alta parte, digul Nufaru, tot din judetul Tulcea, a fost ''intarit'' cu 20 de tone de piatra. Potrivit Ministerului Mediului, debitul Dunarii la intrarea in tara se situeaza peste media multianuala lunara a lunii aprilie. Administratiile locale de imbunatatiri funciare sunt in stare de alerta si sunt pregatite sa intervina.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.