Nu putine sunt cuplurile in cazul carora, dupa ani ''buni'' de convietuire, pasiunea si intimitatea dispar. Cu toate acestea, sondajele de opinie efectuate in 29 de tari din intreaga lume arata ca 83 la suta dintre barbatii si 63 la suta dintre femei
Nu putine sunt cuplurile in cazul carora, dupa ani ''buni'' de convietuire, pasiunea si intimitatea dispar. Cu toate acestea, sondajele de opinie efectuate in 29 de tari din intreaga lume arata ca 83 la suta dintre barbatii si 63 la suta dintre femeile de peste 40 de ani considera viata sexuala cel putin importanta. Din pacate, problemele de erectie care pot aparea atat la tineri, cat si la varstnici fac deseori ca intimitatea cuplurilor sa ajunga in impas.
Problemele de erectie sunt cauzate, indeosebi, de stres, consumul excesiv de alcool, fumat si consumul de droguri.
In timpul liber este bine sa cititi o carte, sa va plimbati, sa practicati un sport sau sa ascultati muzica. Alcoolul consumat in cantitati mari devine sedativ, ''adormind'' sistemul nervos. Nu depasiti zilnic cantitatea de alcool continuta in 660 de mililitri de bere sau in 150 de mililitri de vin.
Pe de alta parte, studiile arata ca fumatorii se confrunta mai des cu probleme de erectie decat nefumatorii. Chiar si unele medicamente, precum cele pentru hipertensiune, depresie, convulsii sau cancer, pot avea drept efecte secundare problemele de erectie.
Asemenea probleme pot aparea in urma interventiilor chirurgicale in regiunea bazinului sau a organelor genitale. De asemenea, barbatii care sufera de depresie au un interes scazut pentru relatiile sexuale. Acestia trebuie sa se adreseze medicului si sa nu intrerupa sau sa modifice tratamentul prescris de specialist.
Pe de alta parte, problemele de erectie apar atat la barbatii care au suferit interventii chirurgicale pe prostata sau la cei care urmeaza tratamente pentru afectiunile prostatice, cat si la barbatii care au diabet. Conform statisticilor, unul din doi barbati cu diabet au probleme de erectie.
Hipertensiunea arteriala, arterioscleroza, insuficienta cardiaca, accidentele vasculare cerebrale si angina pectorala apar frecvent atat la tineri, cat si la varstnici. La persoanele care sufera de asemenea afectiuni, problemele de erectie sunt cauzate de scaderea cantitatii de sange care ajunge si ramane in penis. In prezent, se estimeaza ca doi din trei barbati cu hipertensiune arteriala au probleme de erectie. Este bine ca indicatiile medicilor sa fie respectate, indiferent de tipul afectiunii cardiovasculare de care suferiti.
Pe de alta parte, barbatii care constata ca au probleme de erectie sunt sfatuiti sa se adreseze medicilor, din cauza ca acestea pot fi primele semne ale aparitiei unei afectiuni cardiovasculare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.