Bursa a consemnat ieri o crestere usoara, confirmand estimarile analistilor privind sfarsitul tendintei descendente manifestate inca de la finele lunii trecute. Astfel, ambii indici au castigat cateva procente, BET urcand pana la 4.715,53 puncte (+4,
Bursa a consemnat ieri o crestere usoara, confirmand estimarile analistilor privind sfarsitul tendintei descendente manifestate inca de la finele lunii trecute. Astfel, ambii indici au castigat cateva procente, BET urcand pana la 4.715,53 puncte (+4,69%), iar BET-C, pana la 2.991,24 puncte (+3,39%). Avansul nu a fost, insa, suficient de sustinut pentru a aduce cei doi indici peste pragul de 5.000, respectiv 3.000 de puncte.
Valoarea totala a operatiunilor bursiere a crescut, de asemenea, pana la peste 266 de miliarde de lei (comparativ cu 231 de miliarde in ziua precedenta), tranzactionandu-se, insa, cu mult mai putine titluri decat in prima zi a saptamanii. Daca luni s-au tranzactionat aproape 60 de milioane de titluri, ieri, doar peste 35 de milioane de actiuni au facut obiectul celor peste 5.000 de schimburi bursiere.
Din cele 17 simboluri tranzactionate la categoria intai a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), majoritatea au consemnat cresteri (12 la numar), trei dintre ele au inregistrat scaderi, iar unul a stagnat (Rafinaria Astra Romana - ASP). Actiunile Rulmentul SA Brasov au fost oprite de la tranzactionare, deoarece societatea a remis un comunicat de presa in care anunta organizarea Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), la data de 26 aprilie.
Cele mai tranzactionate titluri in sedinta de ieri au fost cele ale SNP Petrom (SNP), respectiv peste 10 milioane de actiuni, compania situandu-se, totodata, pe locul cinci in topul emitentilor care au inregistrat cea mai mare variatie pozitiva.
Banca Transilvania (TLV) a ocupat pozitia secunda, cu aproape cinci milioane de actiuni tranzactionate, fiind urmata de Societatile de Investitii Financiare (in ordine SIF5, SIF2, SIF1 si SIF3). Titlurile SIF3 (SIF Transilvania) se regasesc, de asemenea, pe lista actiunilor care au inregistrat scaderi, alaturi de Otelinox si Rolast.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.