Stelian Ogica are din nou probleme cu legea. Si tinde sa devina cel mai cunoscut si mediatizat om al tarii. Sa rivalizeze cu marile vedete. Si asta datorita problemelor pe care le are cu legea, dar si importantei deosebite pe care i-o acorda oamenii
Stelian Ogica are din nou probleme cu legea. Si tinde sa devina cel mai cunoscut si mediatizat om al tarii. Sa rivalizeze cu marile vedete. Si asta datorita problemelor pe care le are cu legea, dar si importantei deosebite pe care i-o acorda oamenii legii. Daca in momentul in care a iesit din puscarie Ogica era pentru multi un individ fara credibilitate care sustinea o poveste veche, urland peste tot cum a fost talharit de sepepistul Murariu de biletul loto de un milion de dolari, in urma cu zece zile situatia s-a schimbat radical. Poate Ogica nu era o persoana credibila pana la incidentul petrecut in sediul unei televiziuni, insa prezenta in forta a politiei pentru a-l ridica a fost o carte in favoarea lui. Practic, anchetatorii i-au ridicat mingea la fileu lui Ogica. Interventia in forta de la National TV s-a intors impotriva oamenilor legii, transformandu-l pe Ogica intr-o victima. Asa il percepe multa lume de la acel incident: o victima care a fost jefuit de bilet, iar pentru ca striga in gura mare acest lucru cineva vrea sa-i inchida gura. Postura de victima ii vine ca o manusa. Iar orice ancheta care se va intreprinde asupra lui va avea un efect de recul, chiar daca este indreptatita.
Cea mai noua acuzatie
Ogica este suspectat ca acum opt ani si-a inscenat furtul propriei masini pentru a incasa asigurarea. El a fost chemat, ieri, la Parchetul Tribunalului Bucuresti, pentru a fi audiat de procurori in legatura cu o fapta comisa in 1997, fiind acuzat de inselaciune pentru ca si-ar fi inscenat furtul unui Mercedes si a incasa asigurarea de 200 de milioane de lei. Ogica a fost citat de procurori pentru luni, cand urmeaza sa fie audiat in prezenta unui avocat.
In urma cu zece zile, Ogica a fost actorul unei show transmis in direct pe un post de televiziune. Politia s-a facut de ras, in direct, timp de patru ore, o tara intreaga urmarind penibilul spectacol pe care l-au dat mai multi subofiteri care incercau sa-l scoata pe Stelian Ogica din sediul unei televiziuni. Mai multe echipaje de politie au fost trimise sa-l ridice pe acesta, zeci de politisti fiind luati de pe strada in mod inutil si nejustificat si trimisi la Centrul National Media, acolo unde se afla acesta. Pentru o acuzatie de complicitate la furt, doua tuburi de azbociment si un prejudiciu de maximum 30 de milioane de lei, o sectie intreaga a fost trimisa sa-l retina pe Ogica. Lucru unic in analele politiei. Si asta in conditiile in care infractorii periculosi umblau liberi pe strada. Un cartier intreg a fost lasat timp de patru ore la mana infractorilor pentru ca cei platiti din banii publici sa apere cetatenii aveau treburi mai importante: sa se dea in spectacol la televizor.
Intrebari fara raspuns
Nimic nu ar fi ridicat semne de intrebare daca Ogica ar fi fost ridicat de pe strada si nu dupa o negociere in direct, pe un post de televiziune. O persoana urmarita general poate fi ridicata de pe domeniul public de orice politist care o recunoaste. Dar, in cazul in care suspectul este descoperit pe o proprietate privata - iar Ogica se afla pe o astfel de proprietate, politia are nevoie de un mandat de retinere, caci ordinul de urmarire generala nu poate tine loc acestui act. Astfel, o serie de intrebari ramase deocamdata fara raspuns se ridica in cazul Ogica.
El spune ca nu da de urma dosarului sau penal privind biletul de loterie si in care s-ar fi aflat probe care sa demonstreze ca el era adevaratul castigator, nu subofiterul SPP Constantin Murariu. Unde se afla acesta? Au avut sau au autoritatile vreun interes in acest caz. Doreste cineva sa-i inchida gura lui Ogica? El a castigat de doua ori la Loto sume importante in ultima luna. A avut in 2001 biletul de un milion de dolari?
Sepepistul si Ogica
Nu este prima data cand Stelian Ogica are probleme cu legea. El a fost arestat in data de 1 februarie 2001, fiind acuzat ca ar fi incercat sa castige marele premiu al Loteriei Romane, in valoare de un milion de dolari, prezentand un bilet fals. In cele din urma Loteria Romana a stabilit ca cel care ar trebui sa intre in posesia marelui castig este Constantin Murariu, un subofiter SPP. Astfel, Stelian Ogica a fost condamnat de magistratii Judecatoriei Sectorului 3 Bucuresti la trei ani de inchisoare pentru tentativa de inselaciune, sentinta confirmata ulterior de Tribunalul Bucuresti. El a parasit Penitenciarul Jilava in februarie 2003, ca urmare a unei hotarari definitive a Curtii de Apel Bucuresti. Judecatorii l-au condamnat la doi ani de inchisoare, dispunand totodata punerea de indata a acestuia in libertate, dupa ce s-a constatat ca aceasta este perioada pe care el a petrecut-o in arest.
Castigatorul declarat al marelui premiu a fost acuzat in dese randuri de Ogica ca l-ar fi talharit si ca in acest mod ar fi pus mana pe marele bilet. De altfel, la foarte scurt timp de la eliberarea sa, primul drum facut de Stelian Ogica a fost la domiciliul subofiterului SPP. In acest mod Ogica a vrut sa dovedeasca ca Murariu nu-i este un necunoscut si ca stie si unde locuieste, la o adresa din cartierul Mihai Bravu din Bucuresti. "El m-a talharit de bilet si o stie bine. Acum, doar Dumnezeu il mai poate judeca", declara la acea vreme pretinsul castigator. Stelian Ogica a continuat sa se declare nevinovat si dupa punerea in libertate, el facand plangeri impotriva procurorilor si adresandu-se chiar si Curtii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg.
Stelian Ogica a devenit peste noapte una dintre vedetele Romaniei. El a fost din nou in prim plan dupa ce, la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, a castigat aproximativ trei miliard de lei, avand cinci din cele sase numere extrase la Loto 6/49. De asemenea, la extragerea Loto 6/49 de saptamana trecuta, el a mai castigat opt milioane de lei, cu patru numere ghicite din sase.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.