Grija fata de florile taiate trebuie sa inceapa inca dinainte de a ajunge cu ele la persoanele dorite. Astfel, inainte de a le transporta, stropeste-le cu apa si inveleste-le in folie de plastic sau in hartie umeda.
Cand ajungi cu ele acasa, i
Grija fata de florile taiate trebuie sa inceapa inca dinainte de a ajunge cu ele la persoanele dorite. Astfel, inainte de a le transporta, stropeste-le cu apa si inveleste-le in folie de plastic sau in hartie umeda.
Cand ajungi cu ele acasa, improspateaza-le taietura sub jet de apa si tine-le scufundate timp de 10-60 minute, apoi, aranjeaza-le in vaze si tine-le in incaperi aerisite si mai racoroase, pulverizandu-le des cu apa.
Dar daca s-au ofilit, le poti improspata - mai ales pe cele cu tije lemnoase - scufundand baza tijelor in apa fierbinte aproximativ un minut. Florile se pun in vaze, avand grija ca apa sa acopere baza tijelor pe o portiune de 3-10 cm, pentru a reduce putrezirea. La 1-2 zile taie-le din tije cate 2-3 cm si improspateaza-le apa, care trebuie sa fie, preferabil, la temperatura camerei.
Florile isi vor mentine calitatea mai mult timp daca le vei pastra in solutii conservante, care sunt, de obicei, specifice pentru o anumita specie de floare.
Totusi, exista si cateva solutii conservante pe care le poti prepara la domiciliu: 1 litru de apa, 2 linguri suc de lamaie, o lingura de zahar si o jumatate de lingurita decolorant de rufe sau aspirina; 250-500 ml de bautura 7UP, o cantitate egala de apa, 1/2 lingurita decolorant de rufe sau aspirina.
Tijele florilor se introduc in solutie pe o portiune de 3-10 cm si se schimba solutiile la 4-5 zile.
Florile nu cer mult: daca le vei acorda putina dragoste si cateva minute din timpul tau, te vei bucura de prospetimea si parfumul lor zile de-a randul!


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.