Membrii Federatiei Sindicatelor Libere si Independente (FSLI) Petrom au hotarat ieri, cu ocazia conferintei anuale ca salariatii Petrom, sa cumpere 8% din actiunile societatii, la acelasi pret cu care OMV a achizitionat pachetul de actiuni de la stat
Membrii Federatiei Sindicatelor Libere si Independente (FSLI) Petrom au hotarat ieri, cu ocazia conferintei anuale ca salariatii Petrom, sa cumpere 8% din actiunile societatii, la acelasi pret cu care OMV a achizitionat pachetul de actiuni de la statul roman, conform legislatiei in vigoare. La Poiana Brasov a avut loc Conferinta aniversara a FSLI Petrom, care a marcat 15 ani de activitate sindicala. Cu aceasta ocazie, s-au oferit unora dintre cei mai vechi sindicalisti medalii omagiale din argint suflat cu aur, fabricate de Monetaria Statului. Pe langa delegatii petrolistilor, la conferinta au participat lideri ai celorlalte confederatii sindicale din Romania, reprezentanti la varf ai federatiilor sindicatelor mondiale si europene din energie, din Ungaria, Rusia, Moldova, Serbia si Israel, precum si liderul sindicatului OMV Austria. De asemenea, la Conferinta aniversara FSLI Petrom au fost prezenti directori si presedinti de la Romexterra Bank, Romexterra Leasing, Upet, Upetrom, Petrom Service, Tender SA si OMV, fostul director general al Petrom, Ion Popa si actualul director general executiv al Petrom Gheorghe Constantinescu. "Pe 25 martie 1990, 58 de sindicate au format FSLI Petrom. Astazi, avem 147 de sindicate afiliate la federatia noastra", a declarat Liviu Luca, presedintele FSLI Petrom. Liderii confederatiilor internationale au afirmat ca vor sustine miscarea sindicala din Romania, inclusiv in ceea ce priveste legislatia muncii. De asemenea, liderul sindicatului OMV Austria, Leopold Abraham, a spus ca sindicatele OMV si Petrom vor actiona impreuna pentru a rezolva problemele sociale ale angajatilor celor doua companii. "Incepem sa ne intelegem cu conducerea OMV. Dar daca pana la sfarsitul lunii aprilie nu ajungem la o concluzie, s-ar putea ca 1 mai sa-l sarbatorim muncitoreste", a anuntat Liviu Luca. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.