O noua productie romaneasca va fi lansata in curand de Televiziunea Romana. Regizorul Alexandru Tocilescu a acceptat provocarea Redactiei Teatru-Film si a realizat un tele-play dupa piesa ''Bani de dus, bani de-ntors'', farsa tragica scrisa de Pusi D
O noua productie romaneasca va fi lansata in curand de Televiziunea Romana. Regizorul Alexandru Tocilescu a acceptat provocarea Redactiei Teatru-Film si a realizat un tele-play dupa piesa ''Bani de dus, bani de-ntors'', farsa tragica scrisa de Pusi Dinulescu.
Din distributia filmului fac parte nume grele ale teatrului si filmului romanesc: Gheorghe Dinica, Sebastian Papaiani, Adriana Trandafir, Tania Popa. Desi interpretul personajului principal al filmului trebuia sa fie Stefan Iordache, din cauza unei operatii suferite pe ultima suta de metri de marele actor, in rol a fost distribuit un alt monstru sacru al cinematografiei, Gheorghe Dinica.
Actiunea filmului se petrece in zilele noastre in curtea unui taran din satul de vacanta 2 Mai, vara, intre ora 10.00 dimineata si zorii zilei urmatoare.
''Americanul'' Manole vrea sa petreaca o vacanta nostalgica la malul marii, impreuna cu vechii lui prieteni, Gica si Irina, pentru a-si aminti de tinerete. Banii lui Manole innebunesc, insa, pe toata lumea si dau nastere la tot felul de incurcaturi, in care fiecare personaj isi arata adevarata fata si isi dezvaluie secretele.
Despre rolul din ''Bani de dus, bani de-ntors'', Sebastian Papaiani spune: ''Am jucat o piesa de teatru, interpretand-o ca pe un film, desi nu a fost decupat ca un scenariu de film. Personajul meu este unul foarte bine facut, intr-o lume stricata, urata, care ar trebui sa nu existe. Un personaj care pentru actor este o mana cereasca, sunt multe lucruri, multe date, si drama, si tragedie, si ridicol, si sinceritate''.
Filmarile au durat 21 de zile si au fost realizate pe o caldura de peste 30 de grade.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.