Sapte judete sunt in carantina, ca urmare a inmultirii alarmante a cazurilor de viroza respiratorie. Principala cauza a declansarii epidemiei este diferenta brusca de temperatura, fapt ce favorizeaza dezvoltarea rapida a virusilor, afirma specialisti
Sapte judete sunt in carantina, ca urmare a inmultirii alarmante a cazurilor de viroza respiratorie. Principala cauza a declansarii epidemiei este diferenta brusca de temperatura, fapt ce favorizeaza dezvoltarea rapida a virusilor, afirma specialistii. Populatia este sfatuita sa evite locurile aglomerate si, la primele simptome de viroza, sa se prezinte la medic. Judetele aflate in carantina sunt Vrancea, Constanta, Vaslui, Cluj, Olt, Buzau si Dolj. La Constanta (foto), spitalele au intrat in carantina din cauza triplarii numarului de cazuri de viroza respiratorie. Bolnavii spitalizati nu pot primi vizite, iar eventualele pachete sunt aduse la patul bolnavului doar de personalul angajat in sistemul medical. Medicii spera ca numarul bolnavilor sa scada, avand in vedere faptul ca elevii se afla in vacanta.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.