O revista a oferit o recompensa de 1,25 milioane de dolari australieni celui care va aduce o dovada ca mai exista inca cel putin un tigru tasmanian viu, transmite Mediafax. Ultimul tigru tasmanian ar fi murit intr-o gradina zoologica din Hobart in 19
O revista a oferit o recompensa de 1,25 milioane de dolari australieni celui care va aduce o dovada ca mai exista inca cel putin un tigru tasmanian viu, transmite Mediafax. Ultimul tigru tasmanian ar fi murit intr-o gradina zoologica din Hobart in 1936, insa exista mii de persoane care spun ca au vazut asemenea animale in salbaticie. Cum insa nici una dintre marturii nu a fost insotita de dovezi concrete, specia este considerata disparuta.
Pentru a lamuri "unul dintre cele mai persistente mistere ale Australiei", respectabilul saptamanal The Bulletin a oferit o recompensa de aproape un milion de dolari americani persoanei care va aduce o dovada a existentei unui tigru tasmanian viu. In fiecare luna exista cam 150 de persoane care sustin ca au vazut un tigru tasmanian si de fiecare data autoritatile fac investigatii. Luna trecuta, un turist german a predat autoritatilor doua fotografii ale unui animal pe care l-a vazut in padure si despre care crede ca era un tigru tasmanian. La inceputul anului, un muzeu australian a abandonat o tentativa de a clona un animal pornind de la ADN-ul unui specimen conservat. Tigrul tasmanian era un marsupial carnivor care semana mai degraba cu un caine. Animalul a populat sudul Australiei pana la sosirea europenilor. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.