In mai multe judete ale tarii a fost instituita carantina, ca urmare a inmultirii alarmante a cazurilor de viroza respiratorie. Medicii apreciaza ca principala cauza a declansarii epidemiei este diferenta brusca de temperatura, fapt ce favorizeaza de
In mai multe judete ale tarii a fost instituita carantina, ca urmare a inmultirii alarmante a cazurilor de viroza respiratorie. Medicii apreciaza ca principala cauza a declansarii epidemiei este diferenta brusca de temperatura, fapt ce favorizeaza dezvoltarea rapida a virusilor. Specialistii in epidemiologie recomanda populatiei evitarea locurilor aglomerate si, la primele simptome de viroza, sa se prezinte la medic.
Spitalele din judetul Vrancea au intrat de marti in carantina, ca urmare a unei hotarari a Directiei de Sanatate Publica Vrancea. Marina Maiorov, directorul-adjunct al DSP Vrancea, a precizat ca aproximativ 20 de cazuri de gripa au fost inregistrate la nivelul judetului numai in ultimele trei zile. In Vrancea, doua localitati sunt declarate focare de oreion. De asemenea, responsabilii DSP Vrancea au recomandat Inspectoratului Scolar Judetean sa limiteze actiunile care implica un numar mare de elevi, cum ar fi spectacole, olimpiade sau alte actiuni scolare de acest gen. Si spitalele din judetul Constanta au intrat in carantina din cauza triplarii numarului de cazuri de viroza respiratorie. Bolnavii spitalizati nu pot primi vizite, iar eventualele pachete sunt aduse la patul bolnavului doar de personalul angajat in sistemul medical.
Potrivit Directiei de Sanatate Publica Dolj, cazurile de viroze respiratorii au crescut in decurs de o saptamana cu 300, la nivelul judetului inregistrandu-se 2533 de bolnavi care sufera de aceasta afectiune. Dolores Tatar, director adjunct al DSP Dolj, apreciaza ca "valul imbolnavirilor va scadea, intrucat elevii au intrat in vacanta, iar gradul de transmitere a bolii in cadrul colectivitatilor este astfel mai scazut."
Toate spitalele din judetul Arad au intrat de ieri in carantina. In ultima saptamana, numarul cazurilor de gripa s-a dublat in Arad, ajungand la 300, in timp ce numarul cazurilor noi de viroze depaseste 6000. Totodata, medicii aradeni au confirmat peste 2000 de cazuri de pneumonii si bronhopneumonii.
DSP Suceava a impus limitarea "drastica" a vizitelor in spitale, dupa ce numarul cazurilor de infectii acute respiratorii a depasit limitele maxime asteptate. Incidenta cea mai mare a cazurilor de infectii acute respiratorii se inregistreaza la grupa de varsta 0-14 ani. In judetul Suceava, s-au inregistrat, in intervalul 14-20 martie, 3119 cazuri de infectii acute ale cailor respiratorii superioare cu 167 de internari, 1057 pneumopatii cu 133 de internari si 148 de cazuri de gripa cu 26 de internari. Si in judetul Bistrita-Nasaud, in numai sapte zile, aproape 3500 de bolnavi s-au prezentat la medic, acuzand infectii respiratorii acute, dintre care 38 au ajuns pe patul de spital. Chiar daca nu s-a impus carantina, in Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud, vizitele sunt restrictionate. La Iasi, DSP a decis limitarea numarului de vizitatori din spitale. In ultima saptamana au fost raportate peste 8500 de cazuri cu infectii ale cailor respiratorii superioare, pneumonii si bronhopneumonii, dintre care aproximativ 320 au necesitat internare. Cele mai afectate persoane au fost copiii si varstnicii, fiind inregistrate 5500 de imbolnaviri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.