La sediul Asociatiei Jurnalistilor straini din Italia a avut loc lansarea unui nou film documentar despre viata Papei: "Sine Die - Poveste nespusa". La dezbaterea ulterioara prezentarii filmului au participat, alaturi de autorii Roberto Burchielli, S
La sediul Asociatiei Jurnalistilor straini din Italia a avut loc lansarea unui nou film documentar despre viata Papei: "Sine Die - Poveste nespusa". La dezbaterea ulterioara prezentarii filmului au participat, alaturi de autorii Roberto Burchielli, Salvatore Mazza si Mauro Parissone, directorul Centrului de televiziune de la Vatican, Frederico Lombardi si jurnalista si scriitoarea Barbara Spinelli. Navarro Joaquin Navarro Valls, oaspetele cel mai asteptat de presa si-a anulat in ultimul minut prezenta la sediul Presei Straine. Astfel, numerosi jurnalisti din lumea intreaga l-au asteptat in van pe Valls, sperand sa obtina informatii de prima mana in legatura cu starea de sanatate a Suveranului Pontif, mai ales dupa "alarma falsa" declansata luni seara. Insa, "neprevazute si urgente obligatii" l-au tinut departe pe purtatorul de cuvant al Papei de intrebarile incomode ale ziaristilor, precum si de asediul camerelor de filmat.
De la revenirea Suvernului Pontif in Cetatea Sfanta, dupa operatia de trahectomie, Wojtyla este inconjurat de o cortina impenetrabila de mister, fiind imposibil pentru corespondentii de la Vatican ai publicatiilor internationale sa afle exact conditiile reale de sanatate ale Pontifului, evolutia perioadei de convalescenta sau agenda sa cotidiana, daca exista una. In pofida faptului ca, in lumea intreaga milioane de credinciosi sunt ingrijorati de sanatatea Papei si se roaga pentru viata lui asteptand vesti bune, in ultimele zile doar tacerea razbate de dincolo de zidurile Vaticanului. Recent, cercul persoanelor care au acces la apartamentul pontifical s-a redus drastic. In plina Saptamana a Patimilor inca nu se stie daca Papa va participa la Slujba de Vinerea Mare sau macar la Slujba de Inviere.
Sine Die despre viata Papei
Filmul lansat in Saptamana Mare prezinta cei douazeci si sase de ani de pontificat ai lui Ioan Paul al II-lea, precum si sentimentele, personalitatea si credinta care i-a calauzit viata. Fara a se supune unei ordini cronologice, extraordinarul documentar - ce va fi transmis de televizunea italiana duminica 27 martie, zi in care se celebreaza Pastele catolic - prezinta aspectele relevante ale pontificatului lui Ioan Paul al II-lea. Nu exista interviuri, texte sau comentarii. Cei trei autori - Robeto Burchielli, Salvatore Mazza si Mauro Parissone au selectionat priviri si emotii care se adreseaza direct inimii spectatorilor - fie ei credinciosi sau necredinciosi. Misiunea Papei, de unificare a crestinatatii, ramane "Sine Die".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.