Noile formulare privind declaratiile de avere nu convin nu numai senatorilor Opozitiei, ci nici celor de la putere. Comisia pentru administratia publica a luat ieri in dezbatere ordonanta cu pricina, dar nu a reusit sa ajunga la un consens. Principa
Noile formulare privind declaratiile de avere nu convin nu numai senatorilor Opozitiei, ci nici celor de la putere. Comisia pentru administratia publica a luat ieri in dezbatere ordonanta cu pricina, dar nu a reusit sa ajunga la un consens. Principalele critici aduse de senatori se refera la detalierea bunurilor sub forma de metale pretioase, bijuterii, obiecte de arta si de cult, numismatica. Senatorul PNL Tiberiu Aurelian Prodan a criticat masura luata de Cabinetul Tariceanu: "E vorba de un principiu. Amesteci sotia si copilul in activitatea de parlamentar!?".
Pe de alta parte, senatorul PUR Gheorghe Constantin a aratat ca demnitarii sunt pur si simplu expusi eventualelor furturi din locuintele lor. Acesta s-a plans ca a observat o tentativa de furt la usa apartamentului sau dupa ce a fost publicata declaratia veche de avere. Propunerea ca toate aceste declaratii de avere sa nu fie date publicitatii ci sa fie depuse in plicuri la institutiile unde isi exercita demnitatea publica a fost aplaudata de majoritatea celor prezenti.
Totusi s-a decis sa mai fie o discutie la care sa participe si comisia juridica si cea pentru drepturile omului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.