Contractul de privatizare al filialei Electrica Moldova va fi semnat cu grupul german E.ON Energie la 4 aprilie, urmand ca in ziua urmatoare sa fie parafat si acordul de privatizare al filialei Electrica Oltenia cu firma ceha CEZ, a declarat ministru
Contractul de privatizare al filialei Electrica Moldova va fi semnat cu grupul german E.ON Energie la 4 aprilie, urmand ca in ziua urmatoare sa fie parafat si acordul de privatizare al filialei Electrica Oltenia cu firma ceha CEZ, a declarat ministrul Economiei, Codrut Seres. El a completat ca, pe 11 aprilie, se va finaliza si trecerea in proprietatea grupului italian Enel a filialelor Electrica Banat si Dobrogea. Finalizarea tranzactiilor cu E.On si CEZ va avea loc pana la sfarsitul lunii iunie 2005. Aceste doua companii au fost selectate de catre autoritatile romane, la sfarsitul anului 2004, pentru a negocia trecerea in proprietate privata a celor doua filiale. Electrica va vinde direct investitorilor un pachet de 24,6% din actiuni, urmand ca participatia acestora sa creasca pana la 51% in urma unei majorari de capital. O alta filiala care va fi scoasa la privatizare este Electrica Muntenia Sud, societate care asigura si alimentarea cu energie electrica a consumatorilor din Capitala. Potrivit ministrului Seres, consultantul statului in acest proces, PricewaterhouseCoopers, a prezentat strategia de privatizare.
"Pana la sfarsitul lunii mai va fi publicat anuntul de privatizare, iar termenul de depunere a ofertelor ferme de catre investitorii preselectati ar putea fi 20 noiembrie 2005. Ne gandim ca, la aceasta privatizare, investitorul, alaturi de BERD si IFC, daca isi vor anunta intentia, sa ajunga sa detina circa 61% din actiunile Electrica Muntenia Sud", a mai spus Codrut Seres. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.