Printesa Beatrice, fiica cea mare a ducelui si ducesei de York, sufera de dislexie si beneficiaza de asistenta unui specialist pentru a invata sa scrie si sa citeasca, transmite editia electronica a ziarului Daily Telegraph. Beatrice are 16 ani si es
Printesa Beatrice, fiica cea mare a ducelui si ducesei de York, sufera de dislexie si beneficiaza de asistenta unui specialist pentru a invata sa scrie si sa citeasca, transmite editia electronica a ziarului Daily Telegraph. Beatrice are 16 ani si este a cincea in ordinea succesiunii la tronul britanic. Ea a fost diagnosticata cu dislexie la varsta de sapte ani si doreste acum sa vorbeasca public despre acest lucru pentru a-i ajuta si pe alti copii in aceasta situatie.
Ducesa de York a facut anuntul in timp ce vizita o scoala pentru copii cu nevoi speciale, sponsorizata de fundatia pe care o finanteaza. Ea a spus ca fiica ei, care se pregateste pentru examenele de la sfarsitul ciclului gimnazial, urmeaza cursuri speciale care o ajuta la scris si la citit. Dislexia este o tulburare nervoasa ce consta in imposibilitatea de a citi corect. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.