Mai multe persoane din interiorul Parchetului National Anticoruptie au precizat, ieri, ca procurorul sef Alexandru Chiciu (foto) si-a dat demisia din functia de conducere a Sectiei a II-a a PNA care investigheaza cauzele cu fapte conexe celor de coru
Mai multe persoane din interiorul Parchetului National Anticoruptie au precizat, ieri, ca procurorul sef Alexandru Chiciu (foto) si-a dat demisia din functia de conducere a Sectiei a II-a a PNA care investigheaza cauzele cu fapte conexe celor de coruptie. Surse confidentiale aratau ca aceasta cerere a lui Chiciu de a ramane procuror inspector in cadrul structurii PNA a fost facuta la inceputul acestei saptamani. Inetersant este ca, ieri, afland de incercarile noastre repetate de a afla care a fost motivatia, Chiciu ne-a telefonat pentru a ne intreba de unde si pana unde avem noi aceasta informatie pentru ca el nu o confirma. "Eu sunt la lucru, lucrez, audiez persoane importante. Ziua de azi e importanta pentru mine pentru ca tocmai am terminat de audiat mai multe persoane de la Casa de Sanatate Vrancea si, daca mi-as fi dat demisia trebuia sa fie inaintata CSM-ului. De unde aveti aceasta informatie?". Intrebat daca a facut totusi un alt fel de cerere, cum ar fi revenirea la functia de procuror inspector, Chiciu ne-a declarat enigmatic si aluziv: "Am luat in calcul si asta!" Cand anume, nu ne-a spus. Raspunsul ne face, totusi, sa credem ca Alexandru Chiciu a avut o astfel de intentie demisionara, dar a fost "indulcit" de persoane din conducerea PNA si asteapta sa vada cine il implora sa ramana pe loc, intr-o institutie sortita esecului inca de la crearea ei.
Dupa cum se stie, Alexandru Chiciu este autorul magistralului esec "Armageddon" in care personaj principal al perchezitiilor a fost Mugur Ciuvica. Chiciu il secondeaza pe procurorul general Ioan Amarie la toate evenimentele importante si este cel care a facut gafele pe dosarul "Mafia brasoveana", subiect ce a fost relatat pe larg in ZIUA si in care am demonstrat mecanismul imixtiunii in cauze care deranjau indivizi aflati sub umbrela fostului partid de guvernamant.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.