Ion Iliescu s-a enervat ieri pe presa pentru ca a lansat ipoteza ca s-ar putea duce a doua oara la Parchet ca inculpat in dosarul Revolutiei din 1989, catalogandu-i pe jurnalisti ca fiind "niste magari". El a inceput sa povesteasca cum, aflat marti p
Ion Iliescu s-a enervat ieri pe presa pentru ca a lansat ipoteza ca s-ar putea duce a doua oara la Parchet ca inculpat in dosarul Revolutiei din 1989, catalogandu-i pe jurnalisti ca fiind "niste magari". El a inceput sa povesteasca cum, aflat marti pentru prima oara la Parchet, a avut "o discutie amicala" cu Dan Voinea, fost procuror in procesul Ceausescu, pe tema celor intamplate la Revolutie. Intrebat ce inseamna "discutie amicala", Iliescu s-a revoltat si a inceput sa critice dur presa: "Da, pai adica ce credeti? Ca am mers ca inculpat acolo? Eu vad ca sunt magari in presa care zic: Faza a doua - Iliescu va fi inculpat. Pentru ce? Pai da nu le e rusine?". El a ripostat in continuare si a inceput sa explice ca "acei magari" sunt beneficiarii Revolutiei Romane "in care unii si-au asumat raspunderi deosebite si riscuri". Iliescu a vorbit si despre situatia ipotetica in care Nicolae Ceausescu ar fi revenit la putere macar o saptamana. "Cine ar fi fost primii acuzati si condamnati? Cei care si-au asumat raspunderea. Pai, isi permit acum unii sa se adreseze cu asemenea chestiuni la adresa celor care au jucat rolul principal in infaptuirea acestui act? Asta m-a revoltat", a comentat liderul PSD. Rugat de jurnalisti sa-i nominalizeze pe acei magari din presa, Iliescu a incercat sa dreaga busuiocul: "N-am spus chiar magari. Eu n-am extins la intreaga presa, sunt cativa care si-au permis asemenea obraznicii. Ca e mai mult decat obraznicie, e ticalosie aceasta chestiune."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.