Grupul Rompetrol va investi circa 300 de milioane de dolari, in urmatorii doi ani, pentru realizarea unor proiecte de modernizare si constructii ale unor instalatii noi pe platformele rafinariilor Petromidia si Vega. Programul, aprobat recent de cond
Grupul Rompetrol va investi circa 300 de milioane de dolari, in urmatorii doi ani, pentru realizarea unor proiecte de modernizare si constructii ale unor instalatii noi pe platformele rafinariilor Petromidia si Vega. Programul, aprobat recent de conducerea grupului, prevede o serie de investitii tehnologice majore pentru cresterea constanta a calitatii carburantilor si alinierea, in avans, la standardele europene corespunzatoare urmatorilor 4 ani. Pe termen mediu, cele mai importante proiecte ale Rompetrol urmaresc obtinerea motorinei la standardul corespunzator pana in anul 2009 si adaptarea, in productie, a raportului motorina/benzina cerintelor viitoare de piata. La instalatiile si echipamentele noi vor fi luate in calcul materiile prime recomandate pentru cresterea indicilor de calitate, diminuarea componentilor nocivi si optimizarea proceselor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.