Desi s-au insurat, si ei, ca urmare a unei pasiuni nestavilite, francezii au, totusi, o vorba: "In lipsa de ceva mai bun, se culca cu nevasta-sa!" Ei bine, si in arta, varitatea stilistica si temperamentala, inmanunchiata fiind pe aceleasi simeze in
Desi s-au insurat, si ei, ca urmare a unei pasiuni nestavilite, francezii au, totusi, o vorba: "In lipsa de ceva mai bun, se culca cu nevasta-sa!" Ei bine, si in arta, varitatea stilistica si temperamentala, inmanunchiata fiind pe aceleasi simeze in cazul expozitiilor colective (ca despre asta vorbesc) functioneaza, in fond, exact precum sus-amintitul avantaj al amantelor in fata sotiilor. Iar atunci cand vecinatatile de expunere sunt atent exploatate, lucrarile se mai si potenteaza reciproc. Nu e cazul foarte tinerilor membri ai grupului "CAMERA 19", in majoritatea lor ei nu au nevoie de aceste atuuri in plus. Sunt oricum foarte buni! Unde mai pui ca la ARTIS (locul faptei) au si afisat reduceri masive de pret: pana la 70%! Uite, asa stand lucrurile, chiar ma paste gandul s-o intreb pe Alina Anton (una dintre expozante) la ce pret i-as putea achizitiona superbele ei pasari fabuloase.
Fondator, in 1966, alaturi de Constantin Flondor si Roman Cotosman, al primei grupari artistice experimentale din Romania (Grupul 111), STEFAN BERDALAN a fost atunci, este si acum, un nume de referinta in lumea plasticii contemporane de la noi. Temperament nelinistit si scormonitoriu, a incercat pe rand abstractul, constructivismul si ob-art-ul, pentru ca, in ultimul timp, sa-si indrepte cercetarile spre relatia dintre natura si expresia artistica (actiune de tip land-art). Sub titlul "Drumuri la rascruce", acum expune la Galeria AR-TEI o selectie de cautari care-i marcheaza drumul spre abstractiune, dar nu numai. De vazut neaparat!
Trece timpul, ne mai schimbam pantofii, iubitele si, mai ales, obiceiurile... Pana in 1989, in zona strazii Covaci, ne cumparam Kent-uri sau blugi, acum (ceva mai aproape de lumea civilizata fiind) putem achizitiona arta. Chiar foarte buna. Pentru ca, lucru rarisim, in Galeria VAL HOUSE (Str. Gabroveni), n-am vazut expus chiar nici un kitsch. In schimb, prin preajma...


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.