Purimul, sarbatoare de origine iudaica, reprezinta pentru intreaga comunitate evreiasca amintirea eliberarii evreilor amenintati cu exterminarea in perioada Imperiului Persan. In traditia evreiasca, la aceasta sarbatoare se obisnuieste acordarea de c
Purimul, sarbatoare de origine iudaica, reprezinta pentru intreaga comunitate evreiasca amintirea eliberarii evreilor amenintati cu exterminarea in perioada Imperiului Persan. In traditia evreiasca, la aceasta sarbatoare se obisnuieste acordarea de cadouri simbolice intre cei apropiati si substantiale fata de cei saraci. In Timisoara, Purimul se va sarbatori oficial in data de 26 martie. Totusi, zilele trecute intreaga comunitate a participat la o procesiune, in cadrul careia mai multi copii si tineri au sustinut un program special. In cea de-a doua parte a programului, toti participantii au comemorat implinirea a 11 luni de la moartea prim-rabinului Ernest Neumann.
Cu acest prilej, familia a prezentat mai multe diapozitive si filme ce au reprezentat momente din viata si activitatea decedatului. La manifestare a participat si rabinul Abraham Erenfeld.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.