Producatorul suedez de telefoane mobile Ericsson a dat in judecata firma britanica Sendo pentru folosirea ilegala a patentelor pentru tehnologia GSM si GPRS, transmite Reuters. Ericsson a cerut daune materiale, precum si interzicerea vanzarii si prom
Producatorul suedez de telefoane mobile Ericsson a dat in judecata firma britanica Sendo pentru folosirea ilegala a patentelor pentru tehnologia GSM si GPRS, transmite Reuters. Ericsson a cerut daune materiale, precum si interzicerea vanzarii si promovarii pe piata a telefoanelor mobile produse de Sendo. "Consideram ca Sendo foloseste tehnologie brevetata de Ericsson, desi nu au semnat pana in prezent un acord de licenta cu noi. In aceasta situatie, nu putem decat sa dam in judecata Sendo", se arata intr-un comunicat al grupului suedez. Sendo vinde telefoane mobile pentru operatori precum Vodafone si Telefonica (Spania). Anul trecut, Sendo a vandut doar cinci milioane de aparate, totalizand 420 milioane de dolari. In 2004, piata telefoanelor mobile a insumat 684 milioane de unitati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.