Compania Cross Lander a anuntat luni ca noul presedinte al Consiliului de Administratie al producatorului auto din Miami este Manuel Baez. Din aceasta pozitie, Baez se va ocupa de operatiunile internationale ale companiei.
Cross Lander a anu
Compania Cross Lander a anuntat luni ca noul presedinte al Consiliului de Administratie al producatorului auto din Miami este Manuel Baez. Din aceasta pozitie, Baez se va ocupa de operatiunile internationale ale companiei.
Cross Lander a anuntat, de asemenea, ca noul presedinte al companiei va fi Bill Goetze. Acesta, fost manager general al companiei, se va ocupa de piata Statelor Unite, inclusiv de lansarea noului vehicul 4x4 al firmei, Cross Lander 244X. Modelul este din clasa SRV (off-road sport recreation vehicle), vehicule de teren destinate celor pasionati de sport si recreere. Potrivit comunicatului companiei, aceste desemnari nu vor afecta in nici un fel pozitia lui John Perez, fondatorul companiei si actual CEO. Perez va continua sa supervizeze activitatile companiei atat in SUA, cat si in Romania.
Inainte de a fi numit in postul de la Cross Lander, Manuel Baez a ocupat postul de vicepresedinte executiv in cadrul companiei Baxter International Inc., din Illinois, producator de produse farmaceutice.
Inainte de retragerea sa in 1996, dupa 22 de ani de activitate la Baxter, Baez se ocupa de operatiunile internationale ale companiei, precum si de o parte a pietei americane.
In aceasta calitate, Baez s-a ocupat de piete care au produs 3,5 miliarde de dolari, oferind 25.000 de locuri de munca in cadrul a 56 de reprezentante diferite ale Baxter International.
Prin distribuitorii sai, compania si-a folosit experienta in domeniul aparatelor medicale, produselor farmaceutice si biotehnologiilor pentru a veni in ajutorul medicilor si pacientilor confruntati cu boli grave.
Dupa o scurta perioada de liniste, Baez a ocupat pentru trei ani posturile de vicepresedinte si presedinte in cadrul Applera Corporation, din Connecticut, cunoscuta atunci ca Perkin Elmer Corporation.
In noua sa functie, de presedinte al Consiliului de Administratie al Cross Lander, Baez isi va folosi experienta castigata in domeniul companiilor multinationale pentru a ajuta la impunerea firmei pe piata mondiala a producatorilor de autovehicule. "Experienta pe care o are Manuel in negocierea cu comunitatea internationala de afaceri si pietele va ajuta Cross Lander sa creasca pe o scara globala" a explicat John Perez.
"Numirea sa este un castig semnificativ pentru echipa noastra".
Primul vehicul Cross Lander destinat pietei americane, Cross Lander 244X, a primit recent certificarea din partea Agentiei pentru Protectia Mediului (EPA), iar compania pregateste lansarea acestui model pe piata din SUA.
The Cross Lander 244X este primul SRV mediu cu adevarat accesibil, capabil sa se ridice la inaltimea asteptarilor celor entuziasmati de masinile 4x4. Modelul va fi echipat cu un motor V-6, de 4 litri si va costa aproximativ 20.000 de dolari.
"Noul 4x4 SRV al Cross Lander este destinat acelor soferi care isi doresc sa iasa cu masina in afara soselei pentru a descoperi natura" a declarat noul presedinte Goetze. "Pasionatii de masini de teren, vanatorii, pescarii, excursionistii si toti cei care prefera sa-si petreaca timpul in natura vor vedea ca vehiculul le satisface pretentiile".
Chiar daca brandul Cross Lander este la inceput pe piata americana, acesta se bazeaza pe vehiculele produse de Aro S.A. Acestea sunt recunoscute in lume pentru calitate, performanta si rezistenta, dovedite prin folosirea masinilor Aro in cadrul operatiunilor militare internationale.
Aro S.A. este compania nationala romaneasca producatoare de masini care a fabricat in ultimii 50 de ani vehicule de teren si camioane usoare. Oficialii Cross Lander au construit deja o retea de distributie in SUA, avand peste 150 puncte de vanzare. Cross Lander este singurul producator auto din Statele Unite care se orienteaza in principal pe piata vehiculelor de teren 4x4 SRV. Cross Lander are sediul central in Miami, Florida, avand birouri si o fabrica la Campulung, Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.