Inca o curte de apel federala regionala, de data aceasta din Atlanta (statul Georgia) a respins, ieri, recursul inaintat de parintii lui Terri Schiavo (foto), care cerusera reluarea alimentarii artificiale a fiicei lor, aflata in moarte cerebrala de
Inca o curte de apel federala regionala, de data aceasta din Atlanta (statul Georgia) a respins, ieri, recursul inaintat de parintii lui Terri Schiavo (foto), care cerusera reluarea alimentarii artificiale a fiicei lor, aflata in moarte cerebrala de 15 ani, informeaza Mediafax. Doi dintre cei trei judecatori ai curtii din Atlanta s-au pronuntat impotriva, a doua zi dupa ce un judecator federal din Florida respinsese un apel similar. Parintii lui Terri, Bob si Mary Schindler, au afirmat ieri ca vor face un nou recurs si si-au exprimat temerea ca fiica lor ar putea muri oricand. Doctorii afirma ca femeia in varsta de 41 de ani poate supravietui pana la doua saptamani fara apa si hrana introdusa prin tubul de alimentare, care i-a fost scos vinerea trecuta. In schimb, sotul si tutorele lui Terri, Michael Schiavo, angajat intr-o lupta legala cu socrii sai, a afirmat ca, daca tubul va fi reconectat, nu va ezita sa mearga pana la Curtea Suprema a SUA si a calificat o eventuala reluare a alimentarii artificiale drept o "intruziune reprobabila in libertatea personala" a sotiei sale. Terri Schiavo a suferit leziuni cerebrale grave in 1990 in urma unui stop cardiac provocat de un dezechilibru chimic, determinat la randul sau se pare de problemele sale de alimentatie, iar medicii afirma ca nu exista sperante sa-si revina din starea vegetativa in care se afla de atunci. "Nu negam tragedia absoluta a dnei Schiavo. Avem si noi familii, persoane iubite, copii. Dar suntem chemati sa formulam o decizie colectiva, obiectiva, intr-o chestiune legala", se arata in decizia Curtii de apel federale din Atlanta. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.