Vladimir Putin l-a numit, prin decret, pe cunoscutul politolog Modest Kolerov in fruntea recent creatului Departament prezidential pentru relatii culturale si interetnice cu strainatatea. Noua structura este direct subordonata sefului Administratiei
Vladimir Putin l-a numit, prin decret, pe cunoscutul politolog Modest Kolerov in fruntea recent creatului Departament prezidential pentru relatii culturale si interetnice cu strainatatea. Noua structura este direct subordonata sefului Administratiei Prezidentiale, Dmitri Medvedev. Comunicatul Kremlinului subliniaza in mod deosebit faptul ca "spatiul de activitate a noii directii cuprinde cu precadere statele independente, formate pe teritoriul fostului URSS". Dupa toate probabilitatile, Kolerov, caracterizat de colegii lui drept "un ireprosabil antifascist si contrarevolutionar" va avea misiunea de a preveni aparitia altor revolutii de catifea in tarile ex-sovietice, scrie Kommersant.
Ieri, pe site-ul presedintelui Rusiei a aparut un document intitulat "Nota privind activitatea Departamentului pentru relatii inter-regionale si culturale cu tarile straine". Textul indica drept camp de activitate fostul perimetru al URSS. In acest sens, merita amintit ca, in ultimul timp, agentia de informatii Regnum a publicat o serie de articole din rubrica "inamicii Rusiei" care organizeaza revolutii in statele vecine si alcatuiesc planurile de lezare a suveranitatii Rusiei.
"Nu mai este acum vorba despre perimetrul granitelor Rusiei, ci despre ruperea ei pe linia Volgai, ceea ce s-ar putea traduce, in practica, prin pretentii la introducrea unei "conduceri din afara" a Bruxellesului in partea europeana a Rusiei", se arata, printre altele, intr-unul dintre articole, intitulat "Front impotriva Rusiei.: coridor sanitar si conducere externa".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.