Presedintele interimar al PD Emil Boc a apreciat, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca "adevarata sursa a coruptiei se gaseste la nivelul clasei politice". El a insistat ca Romania nu va fi credibila in lupta anticoruptie pana nu va da semnale ca ace
Presedintele interimar al PD Emil Boc a apreciat, intr-o emisiune la Realitatea TV, ca "adevarata sursa a coruptiei se gaseste la nivelul clasei politice". El a insistat ca Romania nu va fi credibila in lupta anticoruptie pana nu va da semnale ca acest demers "nu este doar o demagogie goala, ci o actiune a institutiilor statului care-si asuma, fara mama, fara tata, fara partide politice, masuri concrete". In opinia liderului PD, numirea de catre PD a unei personalitati independente la portofoliul Justitiei, precum si eforturile ce se fac pentru stoparea migratiei politice si pentru introducerea votului uninominal sunt exemple de credibilitate pe care le da actuala putere in lupta impotriva coruptiei. Boc a estimat ca, daca Parchetul este lasat sa-si faca datoria, fara influente si comenzi politice, "va scoate pestii mari". Liderul democrat a tinut sa remarce ca ministrul Justitiei este foarte decis sa-si faca treaba, urmand ca magistratii "sa inteleaga odata pentru totdeauna ca sunt independenti din punct de vedere politic, dar nu sunt independenti fata de lege".
Emil Boc a subliniat ca actuala guvernare nu a schimbat conducerea Curtii de Conturi, nu a decapitat conducerea radioului public si nu a inceput, prin Ministerul Justitiei, sa dea recomandari instantelor de judecata si presedintilor de instante, asa cum s-a intamplat acum patru ani, cand s-a instalat la putere PSD. "Structuri independente ale statului de drept care trebuiau sa asigure echilibrul au fost din start amputate si politizate de catre PSD", a mai spus Boc. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.