Chelsea a cerut ieri, in timpul audierilor de la Comisiei de Apel a Federatiei Engleze de Fotbal, sa primeasca de la Adrian Mutu o despagubire de 8 milioane de lire sterline (11,5 milioane de euro). Chelsea, care platise Parmei 16 milioane de lire st
Chelsea a cerut ieri, in timpul audierilor de la Comisiei de Apel a Federatiei Engleze de Fotbal, sa primeasca de la Adrian Mutu o despagubire de 8 milioane de lire sterline (11,5 milioane de euro). Chelsea, care platise Parmei 16 milioane de lire sterline (23,5 milioane de euro) pentru Mutu in vara anului 2003, a reziliat contractul cu atacantul roman in octombrie 2004, dupa ce acesta a fost depistat pozitiv (cocaina) la un control antidoping cerut chiar de antrenorul Jose Mourinho. Mutu, a carui suspendare dictata de FA si ratificata de FIFA expira pe 18 mai, mai avea trei ani si jumatate de contract cu Chelsea, insa a semnat, din postura de jucator liber de contract, o intelegere pentru cinci ani cu Juventus Torino. Chelsea se bazeaza pe precedentul Ortega, argentinianul fiind obligat sa plateasca o despagubire dupa ce a fost concediat de Fenerbahce pentru ca nu s-a prezentat la echipa dupa o vacanta. Londonezii mai sustin ca rezilierea contractului a fost justa, deoarece Mutu, prin consumul de cocaina, a incalcat intelegerea. La audierile de ieri, Chelsea a fost reprezentata de directorul executiv Peter Kenyon si de antrenorul Jose Mourinho, in timp ce Mutu a fost reprezentat de Peter Kay, seful organizatiei "Sporting Chance" (unde s-a tratat fotbalistul), si de Brendon Batson, fost oficial al PFA (sindicatul jucatorilor din Anglia). Chelsea a anuntat ca in cazul unei decizii nefavorabile (n.r. - FA si FIFA au eliberat "cartea verde" a jucatorului o data cu transferul la Juventus, desi londonezii s-au opus) va face recurs la FIFA si va declansa un proces civil. Altfel, presa italiana, care vorbeste de o razbunare a lui Chelsea, scrie ca Mutu s-a antrenat marti, alaturi de Nedved, desi avea zi libera. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.