Palatul Buckingham, simbol al monarhiei britanice, a fost desemnat drept una dintre cele mai urate cladiri din Londra de catre cititorii revistei saptamanale Time Out. Palatul in care locuieste regina Elisabeta a II-a, situat la extremitatea Mall-ulu
Palatul Buckingham, simbol al monarhiei britanice, a fost desemnat drept una dintre cele mai urate cladiri din Londra de catre cititorii revistei saptamanale Time Out. Palatul in care locuieste regina Elisabeta a II-a, situat la extremitatea Mall-ului, mare artera inconjurata de verdeata in plin centrul Londrei, figureaza pe cea de-a patra pozitie a acestui sondaj care, dealtfel, prezinta si primele zece cladiri preferate de cititori. "Eu gasesc aceasta cadire foarte terna. Se presupunea ca acest Palat sa fie un simbol, palatul principal al monarhiei noastre, dar nu se ridica deloc la inaltimea pretentiilor", a declarat Jessica Cargill-Thompson, cea care s-a ocupat de sondaj.
Printre cladirile urate se afla si doua centre comerciale ale capitalei si Tower Thistle Hotel, al carui stil arhitectural aminteste de cel al fostei Germanii de Est. Tate Modern, fosta centrala electrica transformata in muzeu de arta contemporana acum cinci ani, a fost desemnat cea mai frumoasa cladire din Londra. Palatul Westminster, cladire in stil neogotic care adaposteste parlamentul britanic, centrala electrica Battersea, si "Gherkin", o cladire de sticla, figureaza printre cladirile preferate de londonezi. (D.L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.