Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Nicolae Crisan, va propune Consiliului CSA amendarea normelor privind actualizarea limitelor minime de capital, potrivit carora capitalul social varsat al asiguratorilor trebuia sa ajunga la
Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Nicolae Crisan, va propune Consiliului CSA amendarea normelor privind actualizarea limitelor minime de capital, potrivit carora capitalul social varsat al asiguratorilor trebuia sa ajunga la un anumit nivel, in lei, in functie de cerintele directivelor europene. Potrivit propunerii de amendare a normelor, limitele minime de capital vor fi expimate in euro si platite in echivalent lei, la cursul din data efectuarii varsamantului. Propunerea de amendare are in vedere stabilirea unei limite de 800.000 de euro pentru activitatea de asigurari generale (exclusiv asigurari obligatorii), 1,3 milioane de euro pentru asigurari generale, respectiv 1,2 milioane de euro in cazul asigurarilor de viata.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.