Autoritatea pentru Protectia Drepturilor Copilului si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-au autosesizat dupa un incident petrecut intr-un centru din Vrancea. Un oficial din sistemul de protectie a copilului ar fi invocat ca solutie
Autoritatea pentru Protectia Drepturilor Copilului si Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-au autosesizat dupa un incident petrecut intr-un centru din Vrancea. Un oficial din sistemul de protectie a copilului ar fi invocat ca solutie sterilizarea unor copii cu HIV. Potrivit presei centrale, scandalul a inceput dupa ce s-a aflat ca doi adolescenti bolnavi de SIDA de la Centrul de plasament "Sfanta Maria" din Golesti au fost surprinsi in timp ce faceau sex. In urma acestui incident, Bianca Cercel, sefa Directiei de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DASPC) Vrancea, au considerat ca cea mai buna solutie ar fi sterilizarea pacientilor. "Suntem socati de afirmatiile directorul interimar al Directiei din Vrancea si de lipsa sa de cultura, cat timp nu stie ca sterilizarea nu impiedica transmiterea virusului HIV", a declarat pentru Mediafax Simona Pella, purtator de cuvant al Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC). Pella a precizat ca va sesiza Corpul de Control pentru a verifica in ce masura sunt respectate drepturile copiilor de la centrul de plasament din Golesti. "Dat fiind faptul ca DASPC se afla in subordinea Consiliului Judetean, iar presedintele consiliului are atributii, conform legii, in domeniul protectiei copilului, Autoritatea i-a cerut sa ia masuri administrative in raport de afirmatiile facute de sefa Directiei", a mai spus Pella. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.