Mandria Greciei, turismul ""Ziua Nationala a Republicii Elene marcheaza momentul in care, in 1821, un grup de patrioti si de preoti ai Bisericii Ortodoxe Grecesti si-a strigat eliberarea de sub ocupatia turceasca, sub deviza «Lib

Mandria Greciei, turismul

""Ziua Nationala a Republicii Elene marcheaza momentul in care, in 1821, un grup de patrioti si de preoti ai Bisericii Ortodoxe Grecesti si-a strigat eliberarea de sub ocupatia turceasca, sub deviza «Libertatea sau moartea!», dupa sapte ani de lupta pentru independenta si pentru un stat grec modern. Noi, urmasii acestei generatii eroice, le datoram recunostinta tuturor celor care au contribuit intr-un fel sau altul la independenta Greciei.
Profit de aceasta ocazie pentru a multumi din toata inima romanilor si Romaniei, unul dintre cele mai importante adaposturi pentru diaspora elena din acele vremuri. In zilele noastre, Grecia si Romania, doua state independente si democrate, au aceleasi relatii excelente. Facem parte, impreuna, din toate marile organizatii internationale si regionale si reprezentam adevarati piloni de stabilitate in zona noastra geografica. Impartasind aceleasi valori si principii, facem impreuna eforturi pentru consolidarea climatului de securitate din regiune. Ca membri nepermanenti ai Consiliului de Securitate al Organizatiei Natiunilor Unite, avem ocazia sa punem la punct initiative comune, care sa contribuie la pacea si la securitatea din zona.
Volumul schimburilor comerciale bilaterale si importanta prezenta a oamenilor de afaceri greci in Romania sunt exemple graitoare ale cooperarii excelente dintre tarile noastre. Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, care va avea loc intr-un viitor extrem de apropiat, a avut inca de la inceput sustinerea Greciei, care a si contribuit in mod constructiv la ducerea la bun sfarsit a procedurilor necesare integrarii. Aderarea Romaniei va apropia si mai mult statele noastre si va duce la dezvoltarea unei si mai fructuoase colaborari bilaterale.
Traseul paralel, pe care Grecia si Romania l-au avut in istoria lor moderna de la obtinerea independentei, si mostenirea glorioasa a stramosilor nostri sunt fara doar si poate cele mai bune premise pentru prosperitatea si pentru succesele din viitor"".

Mandria Greciei, turismul

ANIVERSARE. Onor trecutului si prezentului


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.