Majorarea impozitului pe castigurile de pe piata de capital va fi amanata cu o luna, pana la 1 mai, pentru ca institutiile implicate sa fie pregatite pentru aplicarea reglementarilor, a anuntat, ieri, ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, dupa
Majorarea impozitului pe castigurile de pe piata de capital va fi amanata cu o luna, pana la 1 mai, pentru ca institutiile implicate sa fie pregatite pentru aplicarea reglementarilor, a anuntat, ieri, ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, dupa o intalnire cu senatorii coalitiei guvernamentale.
"Am considerat necesar ca si bancile si societatile de brokeraj au nevoie de timp pentru a-si pune la punct programele informatice. Ne-am gandit sa introducem aceasta masura incepand cu 1 mai, deci sa aiba practic o luna si cateva zile la dispozitie", a declarat Popescu.
El a prezentat senatorilor principalele prevederi ale ordonantei de modificare a Codului fiscal.
Printre acestea se regaseste si majorarea de la 1% la 10% a impozitului pentru castigurile obtinute din vanzarea de actiuni si proprietati imobiliare, care vor intra in vigoare, cel mai probabil, de la 1 mai, si nu de la 1 aprilie, dupa cum fusese anuntat initial.
Ionut Popescu a precizat ca majorarea accizelor va fi aplicata de la 1 aprilie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.