O echipa de chimisti americani si italieni a dovedit ca o clasa de moluste din care fac parte scoicile contine substante ce declanseaza eliberarea de hormoni sexuali. Teoria ca scoicile sunt afrodisiace, veche de pe vremea lui Casanova, a fost prezen
O echipa de chimisti americani si italieni a dovedit ca o clasa de moluste din care fac parte scoicile contine substante ce declanseaza eliberarea de hormoni sexuali. Teoria ca scoicile sunt afrodisiace, veche de pe vremea lui Casanova, a fost prezentata cu dovezi la reuniunea anuala a American Chemical Society. "Secole de-a randul s-a crezut ca scoicile si alte moluste ar avea proprietati afrodisiace si erau consumate crude tocmai cu acest scop", a spus George Fisher, profesor de chimie la Universitatea Barry din Miami. "Am descoperit ca exista o baza stiintifica pentru aceasta idee", a spus Fisher, subliniind ca molustele contin substante care declanseaza eliberarea de testosteron si estrogen in organism. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.