Omul de afaceri Shaul Peleg, persoana talharita de locotenentii lui Sile Camataru, a fost deferit Justitiei de procurorii anticoruptie, pentru ca ar fi pretins suma de 110 mii de dolari de la persoanele pe care
le trimitea la munca in Israel,
Omul de afaceri Shaul Peleg, persoana talharita de locotenentii lui Sile Camataru, a fost deferit Justitiei de procurorii anticoruptie, pentru ca ar fi pretins suma de 110 mii de dolari de la persoanele pe care
le trimitea la munca in Israel, prin firma sa. Cetateanul romano-israelian Shaul Peleg, asociat si administrator al societatii International Constructions Business & Trading SRL, urmeaza sa fie judecat de Tribunalul Bucuresti, pentru luare de mita.
Potrivit Biroului de Presa al Parchetului National Anticoruptie, in perioada 2000 - 2003, Peleg ar fi pretins si primit de la mai multe persoane sume cuprinse intre 2.000 si 5.000 de dolari, in schimbul carora le asigura contracte de munca in Israel (obiectul principal de activitate al firmei sale fiind cel de plasare a fortei de munca in strainatate), obtinand astfel suma totala de 110 mii de dolari.
Potrivit anchetatorilor, persoanele care nu dispuneau de sumele pretinse inainte de plecarea in Israel incheiau cu Peleg, la solicitarea acestuia, contracte de imprumut cu garantie imobiliara. Aceste contracte erau fictive, insa omul de afaceri isi asigura astfel primirea sumelor pretinse prin remiterea sumelor in rate, dupa ce solicitantii ajungeau la locurile de munca.
Procurorii anticoruptie au disjuns (separat) cercetarile pentru fapte de santaj in cazul lui Shaul Peleg, care i-ar fi amenintat pe muncitorii care nu-i transmiteau sumele promise ca va pune in executare contractele de imprumut cu garantie imobiliara.
Shaul Peleg este acuzat ca ar fi incheiat cu persoanele carora le-ar fi intermediat plecarea in strainatate o alta serie de contracte fictive de imprumut cu garantie imobiliara, scopul urmarit fiind acela de a garanta respectarea clauzelor contractelor de munca, desi Legea 156/2001 privind protectia cetatenilor romani in strainatate interzice pretinderea de garantii de catre firma plasatoare.
Joi, procurorii i-au impus lui Shaul Peleg interdictia de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile.
Amintim ca afaceristul romano-israelian a fost jefuit, in noaptea de 7 spre 8 septembrie 2003, de catre Sile Camataru, Silviu Dudita (zis Fluturica), Florin Grigore (zis Bulgaru), Ion Lungu, Adrian Panduru, Laurentiu Roman si Irina Elena Cerga, toti facand parte dintr-un grup organizat.
Atunci, Peleg a ramas fara bijuterii, un ceas, 13.000 de dolari, 20 de milioane de lei si fara o geanta de piele cu ustensile speciale pentru determinarea calitatii pietrelor pretioase, sustin procurorii instantei supreme.
La timpul respectiv, Sile Camataru si acolitii sai au sustinut ca sunt lucratori de Politie si au uzat de forta pentru a-l determina pe Peleg sa-i insoteasca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.