Fosta putere cere Guvernului o regandire a calendarului prezentei romanesti in Irak.
"In aceste zile se implinesc doi ani de la declansarea operatiunilor din Irak. Poate ca, dupa doi ani, in contextul in care au avut loc alegeri in aceasta tar
Fosta putere cere Guvernului o regandire a calendarului prezentei romanesti in Irak.
"In aceste zile se implinesc doi ani de la declansarea operatiunilor din Irak. Poate ca, dupa doi ani, in contextul in care au avut loc alegeri in aceasta tara, s-a format un Parlament, ar fi cazul ca Guvernul sa faca o evaluare mai serioasa asupra modului de implicare a Romaniei in Irak, asupra formelor de asistenta, stabilind un calendar mai precis pentru prezenta noastra militara acolo", a declarat, ieri, citat de Rompres, George Maior, membru PSD in Comisia senatoriala pentru aparare. In opinia sa, Romania se numara printre putinele tari care nu are o viziune de viitor privind participarea in Irak. "Pana la urma, este vorba despre o prezenta militara importanta, de resurse, si este cazul sa reflectam serios", a adaugat Maior.
El a mentionat ca PSD - ai carui reprezentanti au decis, in calitate de autoritati ale statului, ca Romania sa fie prezenta alaturi de Coalitia din Irak - considera ca se impune acum un calendar mai precis in acest sens. Maior crede ca este important ca opinia publica sa cunoasca daca "in sase luni - un an trupele noastre vor veni acasa".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.