Celebrul sahist Anatoli Karpov, care are in palmares 12 titluri mondiale si a participat la 159 de turnee importante, va sosi azi in Capitala, dupa 22 de ani, pentru a sustine un meci impotriva marelui maestru roman Andrei Istratescu. Prima intalnire
Celebrul sahist Anatoli Karpov, care are in palmares 12 titluri mondiale si a participat la 159 de turnee importante, va sosi azi in Capitala, dupa 22 de ani, pentru a sustine un meci impotriva marelui maestru roman Andrei Istratescu. Prima intalnire va avea loc maine la Crowne Plaza.
Anatoli Karpov s-a nascut la 23 mai 1951, avand resedinta la Moscova. El are o avere de peste 10 milioane de dolari, in 1987 donand peste 3 milioane de dolari pentru relansarea sahului in Rusia.
Marele maestru rus a declarat ca cei mai puternici adversari ai sai au fost Korcinoi si Kasparov.
In 1978 Karpov a ajuns pentru prima oara campion mondial, dupa ce l-a invins pe Victor Korcinoi, pentru ca in 1999 sa cucereasca pentru ultima oara titlul de campion al lumii. Andrei Istratescu detine titlul de mare maestru international si are un coeficient ELO de 2617 puncte, ocupand locul 91 in ierarhia mondiala. Coeficientul lui Karpov este in prezent de 2674 puncte, cu unul mai mult decat cel al lui Dieter Nisipeanu, cel mai bine clasat roman in topul mondial (locul 30).
Anatoli Karpov are la activ o victorie in fata lui Andrei Istratescu, obtinuta in 2004, in Franta. Ramane de vazut cine va castiga de data aceasta.
Bursa pretinsa de Karpov pentru meciul cu Istratescu se ridica la cateva zeci de mii de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.