Ministrul Agriculturii a declarat, ieri, ca infiintarea de ocoluri silvice private dupa modelul german ar putea contribui la o mai buna administrare a fondului forestier, prin constituirea unei singure structuri administrative pentru bazinele foresti
Ministrul Agriculturii a declarat, ieri, ca infiintarea de ocoluri silvice private dupa modelul german ar putea contribui la o mai buna administrare a fondului forestier, prin constituirea unei singure structuri administrative pentru bazinele forestiere. "In prezent, in Romania exista peste 80 de ocoluri silvice private, iar in urma retrocedarii padurilor, suprafete insemnate de teren au ajuns la proprietarii particulari, care nu le administreaza corespunzator. Avem o tara de proprietari care trebuie sa fie stimulati sa se organizeze in exploatatii forestiere, pentru ca padurile sa fie mai bine administrate", a spus Flutur. El a sustinut aplicarea unor amenzi diferentiate in functie de gravitatea faptelor celor care exploateaza padurile, precum si infiintarea unei retele de depozite pentru aprovizionarea populatiei cu lemn, la preturi accesibile. Potrivit lui Flutur, Regia Nationala a Padurilor va furniza celor interesati, gratuit, circa un milion de puieti pentru impadurirea unor suprafete defrisate. De asemenea, regia intentioneaza sa preia, in acest an, de la Agentia Domeniilor Statului, suprafete de teren degradate, pentru a efectua impaduriri. Ministerul Agriculturii a suplimentat, in acest an, cu aproximativ 150 miliarde de lei, fondurile alocate silviculturii pentru astfel de lucrari, iar pentru anul 2006 acestea ar putea creste pana la 500-600 miliarde de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.