Cu mai putin de o luna in urma, vicepremierul Adriean Videanu, dupa ce a vizitat Tractorul-UTB SA si a discutat cu managerii si liderii sindicali, aprecia activitatea societatii, faptul ca este pregatita pentru privatizare, are piata si este capabila
Cu mai putin de o luna in urma, vicepremierul Adriean Videanu, dupa ce a vizitat Tractorul-UTB SA si a discutat cu managerii si liderii sindicali, aprecia activitatea societatii, faptul ca este pregatita pentru privatizare, are piata si este capabila sa satisfaca solicitarile interne si externe.
Cu toate acestea, politicienii democrati si liberali brasoveni au reusit sa impuna conducerii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) inlocuirea directorului general, Constantin Catagoi, pentru "vina" de a face parte din PSD - si a celorlalti membri ai Consiliului de Administratie.
Declaratiile lui Videanu n-au fost digerate, sustin barfele din piata, cu placere de respectivii politicieni, inversunati si pentru ca, pana acum, nu reusisera sa schimbe pe nimeni din vreo functie.
Asa ca "lovitura" de la sfarsitul saptamanii trecute a fost pregatita temeinic, cu repetate deplasari si insistente la conducerea AVAS, cu declaratii belicoase si jignitoare la adresa directorului Catagoi si a liderului sindical Gheorghe Apostu - acuzat de "complot" impotriva privatizarii si de organizarea de demonstratii impotriva fostei guvernari CDR.
Directorul Catagoi avertizase - fapt cunoscut si de conducerea AVAS - ca unica societate indiana interesata de Tractorul este Mahindra&Mahindra, care insa nu produce, ci doar asambleaza tractoare, depunand si o oferta in anul trecut. Bineinteles, nu a fost luat in seama de cei ce doreau sa ofere clientelei politice o plimbare tocmai pe malurile Gangelui... De unde s-au intors cu coada intre picioare, prefectul Danu recunoscand ca TATA nu este interesata, dar Mahindra ar putea fi. Singura problema este ca aceasta firma asambleaza tractoare, de puteri mici si medii, cumparand pentru 90 la suta dintre subansamble de la alti producatori.
"Nu stiu daca Mahindra este sau nu cel mai bun investitor pentru uzina noastra pentru ca la ei lucreaza doar montajul si vopsitoriile, dar nu avem nimic impotriva daca vor dori sa investeasca... Nu suntem impotriva privatizarii, cum ne acuza unii politicieni liberali, dar dorim un investitor potent financiar si care sa nu schimbe obiectul de activitate al uzinei, adica producerea de tractoare, sa respecte drepturile sindicalistilor, sa garanteze locurile de munca", a declarat Gheorghe Apostu, liderul Uniunii Sindicale Tractorul.
Apostu considera ca o oferta fezabila este cea a firmelor Same Deutz (Italia, pentru retehnologizare) si Grimhold (Elvetia, pentru montajul financiar), lor alaturandu-se si majoritatea salariatilor, reprezentati de UST.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.