Doar 4% din hrana animalelor de companie din Romania este asigurata de preparatele speciale (petfood), nivel mult inferior celui din Uniunea Europeana (UE), principala cauza fiind nivelul ridical al preturilor. Majoritatea produselor alimentare desti
Doar 4% din hrana animalelor de companie din Romania este asigurata de preparatele speciale (petfood), nivel mult inferior celui din Uniunea Europeana (UE), principala cauza fiind nivelul ridical al preturilor. Majoritatea produselor alimentare destinate animalelor de companie existente pe piata romaneasca sunt importate. Potrivit oficialului Masterfoods, in ultimii trei ani volumul total al pietei de hrana pentru animalele de companie a crescut de cinci ori, de la 4.000 tone in 2001 la aproximativ 23.000 tone la finele anului trecut, rata de crestere anuala fiind in medie de 10-12%. Principalii jucatori pe piata romaneasca a alimentelor pentru animalele de companie sunt Masterfoods Romania (Pedigree, Whiskas, Chappi, Kitekat) si Nestle PURINA PetCare (Friskies, Darling, Pro Plan, Gourmet, Biscuits si Treats, Cat Chow si Dog Chow). Alti competitori activi pe piata sunt Royal Canine, Hills, Eukanuba, Pro Pack si Biomill.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.