Cei cativa fulgi de nea din timpul zilei nu prevesteau nimic din viscolul ce avea sa se abata joi seara asupra Bucurestiului, facand ca partida Steaua - Villarreal din primul tur al Cupei UEFA sa nu se poata desfasura.
Oficialii forului europ

Cei cativa fulgi de nea din timpul zilei nu prevesteau nimic din viscolul ce avea sa se abata joi seara asupra Bucurestiului, facand ca partida Steaua - Villarreal din primul tur al Cupei UEFA sa nu se poata desfasura.
Oficialii forului european au insistat ca partida sa se dispute totusi la data programata, insa vremea s-a incapatanat sa fie potrivnica.
O prima varianta prevedea ca meciul sa se desfasoare a doua zi, dar dupa o serie de discutii intre reprezentantii celor doua cluburi si ai UEFA s-a stabilit ca turul sa se joace pe 16 martie, returul fiind programat pe 20 martie la Villarreal. Daca va fi mai bine sau mai rau pentru Steaua urmeaza sa vedem atunci.
Presa spaniola a scris insa ieri ca oficialii lui Villarreal si-au impus punctul de vedere in privinta datei de rejucare a meciului.
"Daca in cursul zilei de joi meciul Austria Viena - Real Zaragoza era in pericol de a fi suspendat, joi seara, Steaua - Villarreal chiar a fost amanat. In final se parea ca se va juca, vineri, de la ora 16.00, dar presedintele Fernando Roig a respins aceasta posibilitate si a confirmat ca partida va avea loc miercuri", noteaza cotidianul spaniol.

Spectatorii care au aruncat biletul nu mai pot intra miercuri

Adevaratii eroi ai serii de joi au fost suporterii ros-albastrii care au stat mai mult de doua ore in frig pentru a fi alaturi de favoritii lor in cazul in care pana la urma meciul se juca. Cei 25.000 de spectatori au ignorat viscolul si au stat pana dupa ora 21,00 cand s-a anuntat ca partida nu se mai disputa.
De altfel atasamentul fanilor stelisti a fost reflectat si de presa spaniola.
"Pe stadionul Ghencea parea ca are loc o finala de Liga Campionilor. Mai era aproape o ora si jumatate pana la inceputul partidei si tribunele erau pline de suporteri.
Ei, fara indoiala, au fost adevaratii eroi ai zilei. Ei si-au aratat dragostea fata de echipa intr-una dintre cele mai friguroase si neplacute nopti de care isi aduce aminte Bucurestiul.
Cei 28.000 de romani nu s-au miscat de la locurile lor si nu au incetat sa-si incurajeze echipa. Dupa o ora, cand la statia de amplificare s-a anuntat suspendarea, terenul era plin", scrie El Periodico Mediterraneo.
Din pacate insa nu toti suporterii care au fost prezenti joi pe Ghencea vor putea asista la partida reprogramata miercuri. Asta pentru ca cei care au avut neinspiratia de a arunca jumatatile de bilet ramase dupa intrarea in arena, raman pe afara. Norocosii sunt cei ce poseda abonamente sau au pastrat biletele.
Pentru cei care nu mai au tichetele, conducerea Stelei spune ca nu are ce sa faca si ca nu vede nici o solutie in acest caz.

Zenga: "Sunt dezamagit"

Tehnicianul Stelei, Walter Zenga, era afectat de decizia amanarii meciului.
"Parca s-au rupt norii deasupra stadionului. Aceasta ninsoare ne incurca planurile, dar noi suntem profesionisti si trebuie sa jucam oricand.
Suntem dezamagiti atat eu, cat si jucatorii, deoarece in tribune era o atmosfera fantastica.
De fapt, niciodata nu am vazut pe un stadion o asemenea sustinere din partea suporterilor. Noi am fi vrut sa jucam, pentru ca impreuna cu fanii eram convinsi ca vom reusi sa invingem", a declarat Zenga.

Cu Rapid se joaca pe 13 aprilie

Programarea returului cu Villarreal pe 20 martie, ii va costa totusi destul de scump pe ros-albastrii, pentru ca vor trebui sa faca fata unei succesiuni de meciuri ce nu se anunta deloc usoare.
Astfel, Liga a decis ca meciul Stelei cu Rapid din a doua etapa a returului sa fie reprogramat pentru 13 aprilie. Data nu convine prea mult stelistilor care vor avea la inceputul lunii aprilie un program infernal cu nu mai putin de cinci partide in doua saptamani in intervalul 3-16.
Intre acestea, derbiurile cu rivalii din Giulesti si Stefan cel Mare si o deplasare extrem de dificila la Craiova.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.