Pestii reprezinta mai mult decat jumatate din totalitatea animalelor vertebrate. Exista pesti plati, pesti slabi, pesti care se tarasc pe pamant, pesti care zboara, pesti electrici, pesti care vietuiesc in bancuri. Pestii variaza ca marime si colorit
Pestii reprezinta mai mult decat jumatate din totalitatea animalelor vertebrate. Exista pesti plati, pesti slabi, pesti care se tarasc pe pamant, pesti care zboara, pesti electrici, pesti care vietuiesc in bancuri. Pestii variaza ca marime si colorit. Unii sunt minusculi, masurand doar 2 inci in lungime (Naked Gobi). Altii sunt uriasi. Rechinul balena (whale shark) masoara aproape 15 metri (mai lung decat un autobuz!!!!). Unii sunt lipsiti de colorit si pestriti. Altii au dungi oblice, verticale sau pete. In sfarsit, altii sunt plini de culori aprinse: rosu, galben, portocaliu, verde, roz, argintiu si albastru. Diversitatea imensa din lumea pestilor este rezultatul a 400 de milioane de ani de evolutie si conditii de mediu unice asociate cu viata de sub apa. Criteriile care stau la baza clasificarii speciilor sunt: colorit viu si forme anatomice cat mai aparte, conditii speciale legate de biotopul natural.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.