Dupa aproape trei ani de discutii, negocieri si vizite reciproce, managerii Lubrifin SA Brasov (lider national pe piata unsorilor consistente, cu o pondere de peste 65 la suta, si al doilea producator roman de uleiuri pentru autovehicule, in anul tre
Dupa aproape trei ani de discutii, negocieri si vizite reciproce, managerii Lubrifin SA Brasov (lider national pe piata unsorilor consistente, cu o pondere de peste 65 la suta, si al doilea producator roman de uleiuri pentru autovehicule, in anul trecut avand o cifra de afaceri de 14,4 milioane euro si un profit net de 720.000 euro) si ai cunoscutei companii franceze Total (al patrulea gigant petrolier din lume, cu unitati industriale in peste 130 de tari, acoperind intregul lant de productie si prelucrare din industria petroliera si de gaze naturale, inclusiv distributia de uleiuri si unsori pentru toate domeniile industriale, avand in 2003 o cifra de afaceri de 105 miliarde euro), au semnat un acord pentru asociere intr-o societate mixta.
Astfel, noua firma Total Lubrifin va deveni operationala incepand din al doilea trimestru al anului, in acest scop investindu-se cateva milioane de euro intr-o noua fabrica de unsori consistente, pe platforma de la Cristian (langa Brasov), loc unde, in vara anului trecut, Lubrifin a inaugurat noua fabrica de uleiuri minerale - o investitie de peste 16 milioane euro la nivelul celor mai moderne tehnologii, respectand intru-totul normele ecologice.
De altfel, Lubrifin este, in acest fel, prima mare unitate industriala care se muta din zona centrala a Brasovului, eliminandu-se activitatile industriale poluante din spatiile locuibile.
Noua societate, in care participatia Total este de 51 la suta, iar la Lubrifin de 49 la suta, va produce si comercializa o gama completa de uleiuri si unsori, atat pentru sectorul auto, cat si pentru cel industrial, deruland si un program comun, in valoare de peste trei milioane euro, pentru reducerea costurilor de productie si masuri de protectie a mediului inconjurator.
Pentru constituirea Total Lubrifin, exista si acordul Consiliului Concurentei. Produsele noii societati vor fi comercializate cu brandul Total Lubrifin, marcand si intrarea directa a firmei franceze pe piata romaneasca (acum, dupa ce a renuntat la adaugirea Fina Elf, rezultata in urma altor fuziuni, Total este prezenta pe piata prin intermediari). "Parteneriatul in noua societate va debuta pe actuala organizare comerciala, noi dispunand de o retea proprie de distributie, cu 25 de puncte in 6 mari zone ale tarii, avand o buna colaborare cu toti clientii, ajutandu-i sa utilizeze lubrifiantul potrivit la locul potrivit, apoi urmand schimbul de experienta si de know-how", remarca ing. Ioan Mihai Costea, presedinte-director general al Lubrifin. La randul sau, Jean-Philippe Bezat, director pentru Europa de Nord, Centrala si de Est la Total, ne-a declarat ca "intrarea Total in Romania reprezinta o premiera pentru aceasta regiune.
Pentru ca, pe de o parte, Lubrifin completeaza ceea ce noua ne lipseste, pe de alta parte, Romania este o piata importanta, mai mult, joaca un rol de prim-rang in aceasta parte a Europei unde dorim sa ne extindem vanzarile".
Ambii manageri considera drept garantia de succes a parteneriatului faptul ca impartasesc acelasi set de valori: profesionalism, respectul fata de clienti, igiena si siguranta productiei, calitatea produselor si responsabilitatea fata de protectia mediului inconjurator.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.