In acest an, nu se vor opera modificari in sustinerea examenelor de capacitate si bacalaureat, termenul ramas pana la inceperea unui nou an scolar fiind de altfel si foarte scurt. Pentru viitorul ceva mai indepartat, MEdC intentioneaza insa sa reduca
In acest an, nu se vor opera modificari in sustinerea examenelor de capacitate si bacalaureat, termenul ramas pana la inceperea unui nou an scolar fiind de altfel si foarte scurt. Pentru viitorul ceva mai indepartat, MEdC intentioneaza insa sa reduca numarul disciplinelor predate la liceu, pentru a fi pus accent pe dezvoltarea competentelor si nu pe o cantitate mare de informatii. In legatura cu examenele de titularizare pentru ocuparea posturilor si catedrelor vacante din invatamant, acestea vor fi organizate in toata tara, in perioada 18-19 iulie, candidatii urmand sa sustina o singura proba - cea scrisa - exceptie facand concurentii din opt judete unde Ministerul Educatiei a inceput un program pilot de descentralizare financiara si administrativa (Braila, Dolj, Harghita, Iasi, Neamt, Sibiu, Satu Mare). Acestia din urma vor sustine si un examen oral, respectiv o ora de predare, dupa care va urma examenul scris.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.